Ok, myönnän heti että budjetti pissi tälle kuulle. Tilasin eilen ZooPlussalta kissoille vähän kaikkea. Omat "mökit" joissa on raapimisalustat, aktivointileluja ja ruokaa. Tuo toinen on vähän turhan pulleassa kunnossa joten saa ruveta tekemään töitä ruokansa eteen ja saa samalla mielekästä puuhaa. Rahaa meni vähän yli 80 €, mutta siitä on ruuan osuus 50 €, kymmenen kiloa! Ei tarvitse muutamaan kuukauteen murehtia siitäkään. Kaikki muukin oli hyvissä tarjouksissa joten ajattelin että jos huonekaluni säästyvät niin antaa mennä. Tingin vaikka omista menoistani sen verran.

Tein päivällä pitkään miettimäni päätöksen ja laitoin hakemuksen vetämään erääseen vuoratyövälitykseen. Jos löytyisi jotain iltapäivä/ viikonloppuhommia lisätöiksi oman työn oheen, jahka ne taas alkavat. En varmaan hirveitä jaksa, mutta jos vaikka kymmenkunta tuntia viikossa tekisi jotain niin kyllähän silläkin velkoja makselisi. En ole nirso, vaikka rappukäytävien siivous käy!

Maksoin myös ensi kuun vuokran jo pois kun ei ole varmaa koska rahaa tulee. Laskelmieni mukaan minulle pitäisi jäädä helmi-maaliskuun pakollisten menojen jälkeen parisataa euroa saamastani loppupalkasta, olettaen että maaliskuun loppuun mennessä jostain tulee joko palkkaa tai päivärahaa. Jos näin, niin lupaan laittaa kaiken mitä jää yli velkojen maksuun ja säästöhaasteeseen.

Tämä vuosi on alkanut haastavasti rahastosijoitusten osalta ja sellaisena varmaan jatkuukin. Eilinen tilasto näytti että esim. Seligsonin Aasia-rahasto saattaa mennä noin 45 % miinukselle tänä vuonna. Auts. Toki arvo heittelee joka päivä, joten aika turha on näitä murehtia varsinkin tälläisen pitkänmatkansijoittajan kun minä. Saanpahan välillä halvemmalla hinnalla. Ja Aasiassa ei sentään ole kun 15 % sijoituksistani, olen hajauttanut aika lailla. Mitä tappioon tulee, niin tässä vaiheessa minun kohdallani puhutaan vasta korkeintaan parista sadasta vuositasolla, sen verran vähän on rahaa laitettuna tähän mennessä. On kuitenkin kiva pitää hullua jännityksessä.... :-)