Joululahjasaippuat on tehty! Suolasaippuaa, tekee hyvää iholle, vuohenmaitosaippuaa, silkkinen ja hoitava, sekä palashampoota, jossa teepuuöljyä päänahan hoitoon, kaoliinisavea rasvaisuutta poistamaan sekä glyseriinia antamaan kiiltoa ja toimimaan hoitoaineen tavoin. Saavat nyt rauhassa kypsyä, lisään kuvia myöhemmin. Nyt pitäisi tehdä saippuoille kauniit nauhat ympärille ja virkata pienet pussukat joissa saippuoita on helppo käyttää ja säilyttää. Eivät karkaile käsistä suihkussa... :-) Hirveän sotkun sain aikaan, se joutuu odottamaan huomiseen, ettei saippuoimatonta lipeää joudu viemäriin ja sieltä vesistöihin.

Vietän joulut nykyään veljeni, hänen vaimonsa ja kahden nuorimmaisensa kanssa. Hekin ovat jo aikuisia, joten mitään mahdotonta joulutohinaa ei ole. Nykyään joulu on mukavaa aikaa, aina näin ei ole ollut. Joulut ovat nyt raittiita kaikkien osalta! Ei humalaisia vanhempia kylvämässä riitaa; "aina oot kaiken saanut ja et edes kiittää osaa, itsekeskeinen paskiainen." Varsinkin äitini tapasi käyttäytyä näin, isä oli enimmäkseen hiljaa. Ei ollut kivaa, ei. Nyt syömme, juttelmme, pelaamme pelejä, vietämme ns. laatuaikaa. Vaihdamme pienet lahjat ja siinä se. Mukavaa.

Pian kuukausi ilman tupakkaa ja ostoksia. Kumpaakaan en kaipaa. Kummallisen hyvä olla. Ei ahdista rahanmeno ja laskut, odotan innolla jokaista päivää jolloin saan rahaa säästöön tai velkoja lyhennettyä.