Niinkuin jo mainitsin, olen ostosaddikti. Ostan iloon, ostan suruun. Ostan tylsyyteen ja yksinäisyyteen (joka tosin on pitkälti oma valintani). Ostan ihan muuten vaan. Syitä löytyy aina, niinkuin alkoholistilla juomiseen.

Olen ollut lokakuun alusta ostoslakossa, eli yli kolme viikkoa. Syyskuun viimeisenä päivänä vingutin Visan tappiin ja ostin mm. uuden kattovalaisimen, kynttilöitä, kivoja säilytyskoreja ja ties mitä muuta. Kotiin tultuani kävin pankin sivuilla ja huomasin että vielä on vähän varaa... eBay pitikin sitten huolen lopusta. Kahdet tennarit (talvi on tulossa, senkin tollo!), kaksi takkia, syys- ja talvitakki, huivi tietenkin, niitähän ei ole kahtakymmentäkään. Talvitakkejakin näyttää roikkuvan kaapissa muutama... Pitäähän sitä eri paksuisia, -värisiä ja -pituisia olla, herran jestas! Niin, ja talvisaappaat piti ostaa, kun Englannin maalta saa Clarkseja paljon halvemmalla kun täältä. Hyllyssä on nyt sitten noin kymmenet mustat kengät... Niistä luultavasti kaksia tulen käyttämään. Kun aamulla viiden jälkeen lähtee töihin, ei kauheasti kiinnosta miltä kengät näyttävät, pääasia että ne saa äkkiä jalkaan!

Meni vähän asian viereen... takaisin ostolakkoon. Tarkoitus on pysyä vähintään puoli vuotta tässä tilassa, mieluummin vuosi. Sinä aikana pitäisi saada velat pois ja rahaa säästöön. Tämä on varsin mahdollista. Parin viime kuukauden aikana olen pitänyt tarkkaa kirjanpitoa menoistani, ja turha shoppailu näyttää nielevän noin 400 €/kk. Jos saan nipistettyä ruokamenoja vielä vähän pienemmiksi (herkut pois!), niin pysyn aikataulussani ja saavutan tavoitteeni.

Alku on ollut yllättävän helppoa. Tupakanpolton yhtäaikainen lopetus on ohjannut minut stumppi.fi-sivustolle lukemaan muiden kokemuksia ja jakamaan omiani. Olen myös lukenut paljon muiden samassa rahatilanteessa olevien blogeja, yritän linkittää niitä jahka tajuan ensin kuinka tämä juttu toimii, nyt en näytä saavan edes kuvia lisättyä, vimpaimista nyt puhumattakaan... Yhdenkään nettikaupan sivuilla en ole käynyt, eBayssa:kin vain jättämässä palautteet. Olo on suorastaan euforinen, kun ei ole ostoskrapulaa. MUTTA......kuinka käy jatkossa, joulu tulee ja sen jälkeiset alennusmyynnit....Silloin voi olla toinen ääni kellossa. 

Tällä kuulla ei olisi ollut varaakaan ostaa turhuuksia, kukkaron sisällöstä ovat pitäneet huolen kaksi erikoislääkärikäyntiä ja ripakopallinen reseptejä, melkein 500 € upposi niihin rahaa. Epäsopivien migreeninestolääkkeiden vuoksi meni koko kroppa sekaisin, päänupista alkaen. Siinä vaiheessa kun hetkellisen päähänpiston vuoksi haluaa ajaa rekan alle on lääkitys persiillään... Onneksi olin lukenut ko. lääkkeen ohjelappusen huolella, joten ymmärsin huonon oloni johtuvan siitä. Lääkkeen alasajo ja niin on taas oma normaali (?) itsensä. Eikä särje päätä! :-) Joten raha oli hyvin käytetty, tosin niillä olisi maksanut puolet Visa-laskusta...

Summa summarum, ei vieroitusoireita shoppailusta ja ihmeen vähän tupakastakin. Katsellaan mitä tuleman pitää.