Tulipa mieleen jakaa omia pieniä säästövinkkejä. Ei niillä suuria tehdä, mutta minulle on tällä hetkellä joka sentti tärkeä. Joo, ja saa nauraakin oikein luvan kanssa! :-)

- Jos käytät kasvovettä, vaihda se suihkepulloon. Helppo annostella oikein ja jos puteli sattuukin lipsahtamaan kylpyhuoneen lattialle, ei pisaraakaan mene hukkaan. :-)

- Yleensä en kasvoilleni tarvitse kun toisen puolen vanulapusta. Toinen puoli käy siinä samalla vaikka kainaloiden raikastamiseen jos ei muuten juuri ole suihkulle tarvetta. Toimii neutraalin kasvoveden kanssa, en lähtisi mitään kovin tujua kokeilemaan. :-D

- Jos pidät palasaippuoista, älä heitä jämiä pois. Laita ne suihkepulloon,vettä sekaan ja saat hyvän jokapaikan puhdistusaineen. Minä en ole ostanut mitään kodin puhdistusaineita sen jälkeen kun hurahdin saippuantekoon. Saippua, ruokasooda ja etikka riittävät mainiosti varsinkin hyvien eteeristen öljyjen kanssa. Esim. sitruuna ja teepuu ovat desinfioivia. ( No, fairya ja kloritea ostan, niitä en saa itse aikaiseksi, tosin fairyn korviketta etsiskelen koko ajan.)

- Kissani haluavat ISON vesiastian. Niinpä lämmintä/ kylmää vettä odottaessani annan veden valua sankoihin. Kelpaa pari päivää, sitten käytän esim. vessaa pestessäni pois. :-)

- Syö vähemmän. Töissä on ollut sen verran rallia että ei oikeaa ruokaa ehdi kun ajatella. Syön siis lounaaksi mehukeittoa, raejuustoa ja kaurahiutaleita. Lautasellisella pärjää monta tuntia. Näin on menty muutama viikko, ja enää ei mahdu niin paljon mahaan kuin ennen. Ja onpa pari kiloa pudonnutkin... ;-) Iso rasia raejuustoa ja litran mehukeitto riittää 4-5 päiväksi töihin.

- Pidä lukupäivä. Ei töllöä, ei tietsikkaa. Ota hyvä kirja, hyvä asento ja säästä sähköä. Ei tosin toimi talvella... :-D

- Leikkaa vanhat pyyhkeet räteiksi. Ovat monessa paikkaa hiton paljon parempia kun kalliit mikrokuituliinat. Ainakin karvataloudessa. :-D

- Jos pokka kestää (tai olet mies) aja hiuksesi puolen sentin mittaiseksi. Tekee hiuksille hyvää! Siitä kun kasvu alkaa, on itse helppo kehitellä haluamasi malli. Esim. ebaysta saa reilulla eurolla ohennuskampoja joilla muokkaa mallin kun mallin. Vähän repii, mutta mitäpä sitä ei kauneuden vuoksi kärsisi... ;-) Allekirjoittaneella ei kampaamolaskuja tänä vuonna! Shampoo- ja hoitoainekulut laskevat myös kummasti. Niitähän minä en tosin myöskään osta, teen itse palashampoon jonka 75-vuotias hentohiuksinen tätinikin ylisti taivaisiin. Hoitoaineena toimii omenaviinietikka. (Ei, se ei haise kuivuttuaan.)

Siinäpä sitä näin maanantain ratoksi. Säästäväistä viikkoa! :-)

P.S. Säästyipä siinä samalla pala luontoakin!

DSCN1888-normal.jpg