Tilillä 90 € tasan, ne hilut kun siirtyvät säästötilille, jonne onkin kertynyt huimat 85 €! Täältä noustaan vielä.... Tilipäivää viikon päästä jo odottelen, saa sitten taas tuon velkalaskurinkin liikkeelle.

Silmälääkäri vie viimeiset siemenperunat keskiviikkona. Katselin jo varoen uusia laseja, mutta kiire ei ole, odotan hyvää tarjousta, tosin tällä näöllä tarjoukset eivät paljon lohduta.

Kävin vilkaisemassa Seligsonin rahastoja, ihan hyvällä mallilla. Puolitoista vuotta olen sinne hiljalleen rahaa tiputellut, tällä hetkellä 1320 €, joka on kasvanut noin 5,5 % korkoa, parhaiten Global Brands ja Pharma. Korkorahastot nousseet vähemmän, mutta niissä riskikin on pienempi. Kunhan velat on joskus maksettu, laitan enemmän rahastoihin, nyt niihin menee yhteensä 60 €/kk. Kynnys on korkea poisnostoon, joten paremmassa tallessa ovat tuolla kun säästötilillä, vaikka vähän riskiäkin on. Toki säästötiliäkin yritän kovasti kartuttaa äkillisiä menoja varten.

Joka kuukausi suunnittelen tarkkaan, paljonko voin säästää. Ja joka kuukausi tulee jotain äkillistä, yleensä terveyteen liittyvää. Tällä kertaa poltin käteni tosi hankalasta paikasta ja aivan lihalle. Apteekkireissuhan siitä tuli, 20 € sidetarpeisiin ja lisää tulee vielä menemään. Sen siitä saa kun tekee. Jos ei tekis mitään niin ei sattuiskaan. :-) No, tuo nyt on vielä pieni meno viime kuun 500 euroon verrattuna.

Olisi kamala hinku saada tabletti. Silmät kiiluen katselen mainoksia... Päätin juuri äsken, kun heitin muutaman euron kolikkoarkkuun, että niillä ostan tabletin. Tällä hetkellä siellä on varmaan noin 130 €, joten taitaa mennä ensi jouluun... Aika nopeaa hinnat ovat kyllä tulleet alaspäin, joudan kyllä odottaa tovin jos toisenkin. Ensin velat, sitten vempaimet!

Ei ole helppoa ostosriippuvaiselle joulunalusaika. Kaupataan pikkujoulumekkoa, säihkyviä koruja, ihania kenkiä ja mitä lie. Löysin kaappia siivotessani laminoidun "ei mainoksia" kyltin, täytyy hetimiten käydä teippaamassa se postilaatikkoon. Välttyy edes osalta mainoksia, netissä se ei ole niin yksinkertaista.