Tänään on käsityöpäivä. Onneksi kaapissa on iso määrä kankaita, lankoja ja nahkaa. Tosin ostolakkoon ei kuulu käsityötarvikkeet, mutta parempi silti jos niitä ei tarvitse ostaa. Nyt ajattelin tehdä pitkähihaisen tunikan kahdesta eri kankaasta. Savuttomuuden alettua elimistö on yhä sekaisin eikä vatsa toimi, joten täytyy tehdä jotain vaatetta millä saa pömppövatsan piiloon...

Eilen ei mennyt yhtään rahaa, tänään ei pitäisi mennä myöskään. Oikeastaan ennen keskiviikkoa, jolloin on kampaaja, ei pitäisi mennä rahaa. Siihenkään ei paljoa mene, hiuksistani yli puolet vedetään koneella. Voisin tehdä sen itsekin, mutta sitten en tapaisi kampaajaani ikinä!

Bensaa saattaa joutua hakemaan ennen keskiviikkoa. Aina se on kanssa loppu. Muutama vuosi sitten kun muutin keskustasta "maalle", laskin että sen minkä bensakuluissa häviän, vuokrassa voitan ja jääkin vähän. Asun rivitalossa keskellä ei mitään, lähin kauppakin on seitsemän kilometrin päässä. Rahaa on säästynyt varmaan hirmuisesti siinä että kaupat ja pikaruokapaikat ovat kaukana, oikeastaan 20 kilometrin päässä. Ei tule kovinkaan usein huvikseen lähdettyä, toisin kun silloin kun Anttila oli viiden minuutin kävelymatkan päässä... Nettishoppailu tosin on tullut tilalle ja siitähän tässä koko ajan pyrinkin eroon.

Viimeinen ostotapahtuma Visalla on 8.10.2013, sekin Englannista tilattua booraksia, eli siivoustarvike, ei kuulu ostolakon piiriin. Visalla on velkaa noin 920 €. Sen verran olen ollut viisas, että olen laittanut rajaksi 1000 €. Ikuisuus menee tuonkin maksamiseen, koska haluan saada ensin joustoluoton pois, siinä on isommat kulut ja korot. On tässä vuodeksi tekemistä, jos aion tavoitteeni saada kasaan, eli velat pois ja 2000 € säästöön tilille. Täytyy toivoa että töitä riittää, sekään ei ole vuodenvaihteen jälkeen varmaa. Määräaikaisen elämä on yhtä nuoralla tanssimista, mitään ei uskalla tehdä ja suunnitella.