Vähän on nyt tökkinyt kirjoittaminen... Kaamea kaamosmasennus ollut päällänsä. Se on tuonut mukanaan lihomista ja ison visalaskun... Nyt alkaa helpottaa, kiitos kirkasvalolaitteen, ruokavalion muutoksen ja liikunnan lisäämisen.

Shoppailtua on siis tullut. Ostin em. kirkasvalolaitteen, edullisen spinnigpyörän, uuden sykemittarin hajonneen tilalle, helvetisti lankoja eBay:sta sekä jonkin verran vaatteita, niistä osa meni tosin joululahjoiksi. Rahaa on joka tapauksessa mennyt liikaa joten korjausliike on tehtävä. Tein ihan oikean budjetin tälle vuodelle ja jos aion siinä pysyä ei heräteostoksiin ole varaa. Viime vuosi meni velkojen osalta hyvin mutta ostostottumuksissa on vielä paljon korjattavaa.

Tämän vuoden tavoitteita ovat:

52 viikon säästöhaaste

Rahastoihin menevän summan kasvattaminen 140 eurosta 200 euroon

Shoppailun minimoiminen ja varsinkin velaksi ostaminen

Budjetissa pysyminen ja visalaskun pois maksaminen

10 tavaraa joka kuukausi pois

Project 333:n noudattaminen

Ruokavalion muutos, liikunnan lisääminen ja 5 kg painosta pois ennen kesää

 

Näillä mennään eteenpäin ja toivottavasti taas vuoden päästä viisaampana.

Säästökohteina ovat kaksi mattoa, kesäretki Viroon sekä varakassan kartuttaminen. Ai niin, ja uudet talvirenkaat, lipsuu omistajansa lailla... :-/

 

Aloitin 1.1.2015 Jutan GoFatGo- dieetin. Olen sillä ennenkin pudottanut painoa joten tiedän sen toimivan. Haasteena onkin kokonaisvaltainen ruokatottumusten muutos. Kun syön rasvaista ja sokerista ruokaa olen koko ajan väsynyt mutta nukun silti erittäin huonosti. Lisänsä nukkumisongelmiin tekee fibromyalgia ja välilevypullistuma. Lisään liikuntaa, se auttaa nukkumiseen ja kipuihin. Painon pudottaminen auttaa liikunnan lisäksi selkäkipuihin.

Toivon tämän tehoavan, varsinkin kun pottumainen hippilääkäri päätti kumota neurologin antamat ohjeet ja puolitti fibromyalgialääkitykseni... Joulu meni ihan persiilleen, oli aikaa levätä mutta menikin valvomiseksi lääkevähennyksen takia.. Täytynee etsiä uusi lääkäri yksityiseltä puolelta, siellä sentään kohdellaan potilaita inhimillisesti.

goals.jpg

Tehokasta vuotta 2015 kaikille!