Joulu tulee. Kuusipäiväinen viikko edessä, myös jouluaattona kello 5 töihin... Ei saisi olla liian kiltti mutta minkäs itselleen teet. Tänään piti murun kanssa käydä ostamassa jouluksi ruokaa mutta laittoi viestin että tyttärensä onkin siellä. On se kumma että mies pelkää lapsiaan... En nyt sitten tiedä kuinka tässä taas joulua vietetään, meneekö taas viestiriitelyksi. Katotaan. Ihmettelen vaan miten hän voi puhua yhteenmuutosta kun lapsensa eivät edes tiedä minun olevan olemassa!

Tämän vuoden lopun säästötilanne eli autoa, puskuri/tulevaisuutta ja lomakassaa on kertynyt:

- S-rahastot (auto) 2350 €

- Seligson (puskuri/tulevaisuus) 1600 €

- Lomatili 210 €

Yhteensä 4160 €

Lomatilille menee ns. pikkurahat, eli siirrän käyttötililtä niin että siellä on aina saldon viimeinen numero 0. Niinkuin säästöpossuun kolikot. Seligsonille kuuteen eri rahastoon 30 € kuhunkin, 180 €/kk. S-rahastoihin 30 €/kk automaattisesti ja kaikki mikä liikenee.

Arvaan että joku miettii miksi en lyhennä velkoja näillä rahoilla ensin. Siksi että haluan tuntea oloni turvalliseksi ja siksi että ne eivät vielä riitä kuittaamaan koko velkoja pois. Jos kissalle tai minulle sattuu jotain niin pitää olla mistä ottaa. tai niinkun äiteevainaa tapasi sanoa että kunkin pitää saada omat hautajaisensa maksettua. :-D Autolainassa korko on olematon ja koska olen tuntipalkkainen työntekijä niin tulot vaihtelevat työpäivien määrän mukaan. Maksan siis kaikkea pikkuhiljaa, toki pyrin siihen että tuhlaus loppuu ja saan enemmän säästöön ja velat nopeammin kuitattua. :-) Kun auton loppuerään tarvittava summa 5500 € on kasassa jatkan säästämistä ja maksan joustoluoton ensimmäisenä pois, siinä on kovimmat kulut.

Kun lainat on maksettu, näillä näkymin vimestään vuonna 2022 (hyi kun näyttää kaukaiselta) pyrin laittamaan rahastoihin enemmän. En todellakaan pidä päättäjiemme nykyisestä politiikasta eläkeläisiä kohtaan joten on parempi luottaa itseensä ja kerätä sen verran pesämunaa että eläkkeellä saa edes lääkkeensä ostettua ja ehkä joskus jotain kivaakin tehtyä.

Hitaasti mutta varmasti eteenpäin vaan niin kyllä kaikki järjestyy! Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!