Viikko poissa töistä ja heti on päivät ja jopa viikot sekaisin! Tajusin olevani "hieman" myöhässä 52 viikon säästöhaasteessa, tämä viikko mukaan lukien neljä viikkoa! Hupsista... Korjasin asian ja siirsin 150 € säästötilille + 1,50 € joita en laske mukaan. Toivottavasti en joudu sieltä ottamaan vaan pärjään muuten.

Maksettuna ovat nyt viikot 10,12, 28, 40, 48 ja 52. Ihan hauska mennä viikkoja epäjärjestyksessä! Säästötavoitteestani on pian 1/3 kasassa, sitten keskityn täysillä velanmaksuun kun on turva mistä ottaa hädän hetkellä.

Tänään ohjelmassa autoremontti ja kaupassa käynti. Ennemmin jo kerroin että yritän selvitä tämän kuun mahdollisimman pienellä ruokabudjetilla. Se tarkoittaa mielellään alle satasta. Nyt pitää ostaa maitoa, perunoita,jauhoja, mehukeittoa ja jotain ryynejä että saa puuroa. Riisipuuro alkaa vähän kyllästyttää, ehkä mannapuuro menisi hetken aikaa. Pakasteessa on erinäisiä lihoja ja vihanneksia, jotain hedelmiä voisin vielä ottaa, katson mitä on tarjouksessa. Bensaa pitää hakea, siihen on 100 € varattu, mutta jos työttömyys jatkuu niin ei bensaakaan kulu paljoa, puolet summasta riittää siinä tapauksessa ja loput siirtyvät ensi kuulle kuten ruokabudjetistakin.

Lauantaina on veljentyttären 25-vuotissynttärit, joku lahja pitäisi keksiä. Taidan penkoa kaappejani ja katsoa mitä löytyy. Ainakin voisin viedä vihreää savea, siitä voi itse tehdä hyvän kasvonaamion rasvaiselle iholle ja hiuspohjalle, neiti varmasti tykkää. Sitten ehkä joku kirja ja koruaskartelutarvikkeita, niitäkin minulla on, luulin jossain kohtaa tekeväni itse koruja, mutta aika vähälle on jäänyt.

SÄÄSTÖVINKKI VIIKOKSI:

Tähän kohtaan sana siivouksesta. SITRUUNAHAPPO. Varsinkin kylppärissä vesi ja pesuainejäämät saavat lasit, kaakelit ja hanat ikävän läikikkäiksi ja niitä on pirun vaikea saada taas kiiltämään. Ratkaisu on sitruunahappo. Ruokalusikallinen suihkepullolliseen vettä ja voilá! Suihkuta hanat, seinät saunan lasiovet, suihkukaapit ja anna vaikuttaa hetken. Huuhtele huolella pois ja kuivaa. Kyllä taas kiiltää! Ei tarvita kalliita "silitbängejä".... :-)Myös tiski- ja pyykinpesukoneen hyvä puhdistaja, käyttöohjeita löytyy netistä. Ekologinen ja turvallinen ratkaisu rahansäästön lisäksi. Älkää antako sanan "happo" säikäyttää, kosmetiikassa ja ja esim. jugurteissa ja rahkoissa käytetään sitruunahappoa.

Näin se lähtee tämä viikko käyntiin! Säästäväistä viikkoa kaikille! :-)