Taisin eilen, tilipäivänä, kiskaista narut turhan tiukalle, laskujen ja jemmaansiirtojen jälkeen jäi 84 € bensaan ja ruokaan kahdeksi viikoksi. 50 € menee bensaan. Ja mitään ylimääräisiä menojahan ei voi tulla.... Joutuu varmaan siirtämään vähän takaisin käyttötilille.

Odottelen että kello valuisi eteenpäin, niitä rillejä pitäisi lähteä ostamaan. Ahdistaa aivan saatanasti niihin kuluva raha, mutta minkäs teet. Joka paikassa yhtä kalliita minun voimakkuuksillani. Specsaversiin taidan päätyä sankojen hinnan vuoksi, edes pientä säästöä. Ja saanpa kahdet samaan konkurssiin edes.

Huomasin ilokseni joku päivä sitten että tekonahkaisia kenkiä voi maalata akryylimaalelilla ihan pensselillä. Maali tarttuu hyvin eikä halkeile. Ko. kengät ovat mukavat mutta jääneet vähälle käytölle ruman värinsä takia. Missä vaiheessa olen kuvitellut olevani ihminen joka käyttää oudon ruskeita kenkiä...? Nyt niistä tulee ehkä enemmän käytettävät, laitan kuvaa jahka niiden liittäminen tänne joskus onnistuu, toiminnossa tuntuu olevan jotain häikkää.

Ajatelin tänään käydä vähän kirppareita kiertämässä, josko löytyisi jotain edullista tuunattavaa. Kenkiä esim. :-) Tilille en mene, otan pikkuhiluja parin kympin edestä mukaan. Eilen shoppailin eBayssa, mutta katson sen säästöksi pidemmän päälle, viidellä eurolla löysin nypynpoistajan ja "kiven" johon voin teroittaa veitset, sakset ja sheiverin terät. Monesti näkee kirpparilla kivan vaatteen, joka on kuitenkin niin nyppyinen että jää ostamatta. Nyt on sekin ongelma ratkaistu! Partakonekin toimii myös esin. huppareiden nyppyihin, mutta ei neuleisiin. Laitoin eBayssa seurantaan muutamat edukkaat kengät, katsotaan kannattaako huutaa. Laatukenkiä jos saa edullisesti, niin silloin kannattaa mielestäni ostaa, pienellä tuunauksella ne toimivat vielä vuosia.

Uusi pesukone on asennettu, ihan itse vielä, ja lakanapyykki on pyörimässsä, muut ehdinkin jo pestä käsin. Edullinen ja kestävä pyykkiteline pitäisi jostain löytää. Ehkä ensi tilistä.

Eilen tein illalla käsi/ vartalovoidetta, kaapissa oleva sheavoi oli jo sen verran ikääntynyt että piti käyttää pois. Hyvää voidetta tulikin, imeytyi hyvin ja muutenkin teki tehtävänsä. Nyt on kaikki rasvat käytetty, pitää jossain vaiheessa ostaa lisää, tosin muutamaan kuukauteen ei ole tarvetta. Olenkin tainnut mainita että teen saippuat, voiteet, dödöt ja kodin puhdistusaineet itse. Siinä on sekin ihanuus, että ei kaupassa tavitse tuhlata aikaa ja rahaa sen hirveän valikoiman äärellä! Ja kaikenlaiset iho-ongelmat ovat tiessään! Hiukset ovat ihanassa kunnossa myös!

Niistä laskuista vielä. Pesukoneesta maksoin puolet pois, puolet ensi kuulla kun veronpalautukset tulevat. Visa lyheni sen 50 €, olen vieläkin sitä mieltä että tässä vaiheessa minun on parempi pitää sen velka korkeammalla, näin estän velaksi shoppailun.

Puolitoista kuukautta shoppailulakkoa on takana, joitakin pieniä lipsahduksia lukuunottamatta hyvin on mennyt. Vaatteita, laukkuja, koruja ja kenkiä en ole ostanut, sisustusjuttuja muutaman, nekin lähinnä kynttilöitä joita en vaan näin pimeän kauden tullen voi vastustaa... ja purkit itsetehdylle pyykinpesuaineelle ja huuhteluaineelle.

Sain muuten muutamassa viikossa tosi paljon säästöön sillä systeemillä että käyttötilillä on aina tasasumma kymppiin pyöristettynä. Loistava säästösysteemi, rahan puuttumista ei huomaa kun siirtelee pieniä summia vähän joka välissä. Minulla on siis kolme tiliä, käyttötili, säästötili ja ns. välitili, josta raha liikkuu suuntaan jos toiseen. Sille tilille kerään tällä hetkellä isompaa summaa joustoluottoa varten. Turhan hitaasti kertyy, mutta on ollut niin paljon budjetoimattomia lääkäri- ja lääkekuluja ja kaupan päälle se pesukone johon en ehtinyt säästää.

Vieläkin on paljon viilattavaa rahankäytössä. Ruokalaskut pitää saada pienemmiksi ainakin. Viikonloput olen jotenkin saanut muuttumaan, ennen hain kaikkea hyvää, nyt yritän keksiä kaikkea halpaa. Hurahdin riisipuuroon, ja sitä on nyt keitelty parina viikonloppuna, eilen tupalasatsi, riittää ensi viikollekin iltasyömiseksi. Töissä pitää saada kunnon ruoka, ensi viikko mennään varmaankin perunoilla, makaronilla, porkkanalla ja jauhelihalla, niitä kaikkia löytyy kaapista. Pitäisi tehdä isku kaappeihin ja katsoa mitä siellä on, ja kuinka vanhaa...

Mutta nyt lauantain viettoon!