Tämä päivä ei suju hyvin. Minulta poistettiin pari viikkoa sitten 3 luomea ja lähetettiin tutkittavaksi. Lääkäri on soittanut kahdeksan jälkeen aamulla enkä kuullut puhelinta. Soitin takaisin ja automaatti vastasi että soitamme sinulle myöhemmin. Olen tässä nyt tuntikausia odotellut että puhelin soisi ja saisin varmuuden suuntaan tai toiseen. Mielummin toiseen...  No, eiköhän tuo pian selvinne, jännittää vaan niin pirusti.

Katselin nuo ah niin ihanat velkani läpi. Tilanne on tämä:

- Visa 980 €

- Joustoluotto 2923 €

- Auto 12869 €

yhteensä  16772 €

KÄÄÄÄÄK!

On siinä muutamaksi vuodeksi tekemistä. Koska jouduin ottemaan autoon mahdollisimman pienen kuukausierän niin viimeinen erä on iso, 5500 €. Siihen olen jo vuoden verran säästänyt S-Pankin rahastoihin ja tarkoitus olisi että saisin kuuden vuoden lainan maksettua vähintään viidessä, mielummin neljässä vuodessa. Rahastoihin menee automaattisesti muutama kymppi kuussa ja otin varaslähdön jo perinteeksi muodostuneeseen 52 viikon säästöhaasteeseen. Sen toteuttamalla rahat ovat varmasti kasassa kun loppuvelan maksu tulee.

Joustoluotto on vuosien mittaan maksettu parikin kertaa pois, mutta hätätilanteita tulee, esim. lääkärikuluja itselle ja kissalle. Myönnän että osa on mennyt myös Ikeaan... :-D

Visa, ja nyt hävettää, enimmäkseen eBay, tuo perkeleen keksintö ja kiinalaiset halpoine rojuineen! Joo, ihan hyvä tiettyihin juttuihin, esim. mokkaiset kantapääsuojat kenkiin ja nappiparistot maksavat murto-osan siitä mitä kaupassa. En vaan osaa pysyä niissä järkevissä ostoissa vaan sekoan tavaraan joka yleensä on vielä pettymys saapuessaan, ovat hyviä fotoshoppaamaan, nuo ruojat... Nyt olen vähän päässyt ostelusta eroon, kiitos Marie Kondon ja Konmarin. Siitä ehkä lisää joskus.

Summa summarum, vähintään viiteen vuoteen olisi tarkoitus siis päästä lainoista eroon ja ensi vuosi olisi tarkoitus karsia turhia menoja isolla kädellä. Tein jo eilen listaa esim. onko jotain vaatteita pakko ostaa, eipä juuri ole. Legginsit ja tunika, uudet työkengät ja kunnolliset tennarit, siinäpä ne tärkeimmät. Sisustusjutut saavat jäädä kauppaan, samoin suuri heikkouteni, kaikenkokoiset säilytyslaatikot. (kaikkeen sitä ihminen kanssa hurahtaa)

Mennän näillä tänään, ensi kerralla olen joko hyvin masentunut ja sekaisin tai hyvin onnellinen.

 

Palaan vielä sen verran että lääkäri soitti. Yksi luomi oli ok, kahdessa oli dysplasiaa eli jotain muutoksia mutta saatiin kokonaan pois. Ei siis melanoomaa. Voi helpotus! Pitää pyytää jatkossa ystävää kuvaamaan selkäni säännöllisin väliajoin ja tarkkailla muutoksia. :-)